Telefonische bereikbaarheid

Als verloskundige en als verloskundigenpraktijk is het heel belangrijk dat je ook telefonisch goed bereikbaar bent. Je hebt je vaste telefoonlijn met afwezigheidsvoicemail en als verloskundige heb je natuurlijk ook een mobiel nummer.

Op het gebied van telecom heeft de tijd ook niet stil gestaan en zijn er inmiddels (online) systemen die helemaal vanaf je mobiele telefoon te bedienen zijn. Met een paar handelingen bepaal je of de inkomende telefoontjes naar je collega of naar jou gaan; of dat ze binnenkomen op de vaste telefoon van de praktijk.

Een dergelijk systeem is ideaal voor:

  • verloskundigen die niet altijd bereikbaar kunnen zijn
  • praktijken die niet alle dagen of alle momenten middels de vaste lijn te bereiken zijn.Het bedrijf MT-PD biedt een totaaloplossing voor telefonische bereikbaarheid waarbij je als professional zelf de touwtjes in handen hebt. Concreet houdt dit o.a. in dat:

  • Je vaste telefoonlijn en alle mobiele telefoonlijnen worden geïntegreerd in één systeem.
  • Het systeem op je mobiel werkt ZONDER APP, er is GEEN data benodigd om het systeem te laten functioneren.
  • In dit systeem bepaal je door een eenvoudig meerkeuze menu hoe en of je bereikbaar wil zijn. De klant krijgt dan door of je bezig bent met een bevalling, spreekuur hebt etc..
  • Als je een cliënt belt dan ziet je cliënt altijd het vaste nummer van de praktijk in haar scherm staan. Als ze dit nummer vervolgens weer terugbelt dan krijgt ze de oorspronkelijke beller aan de telefoon.
  • Meerdere verloskundigen, geen probleem. Door het invullen van de agenda schakelt het systeem automatisch en is altijd handmatig te overrulen.
  • Optioneel kun je je afwezigheidsmelding/voicemail door een professionele stem laten inspreken.
  • Een voor de cliënt en voor de verloskundige professionele, duidelijke, en zeker persoonlijke manier van communicatie. Deze oplossing wordt mede aangeraden door Pin Point Parents https://www.verloskundigenloket.nl/jouw-telefonische-bereikbaarheid/ 


Hier vind je geluidsfragmenten die duidelijk weergeven hoe het in z’n werk gaat. De teksten kun je vanzelfsprekend zo maken als je wenst en de keuze van de teksten is zeer eenvoudig vanaf je mobiel in te stellen en binnen 10 seconden actief.

 

Pamela, verloskundige in Lelystad, gebruikt inmiddels het systeem en beschrijft haar ervaring als volgt:

“Als verloskundige vind ik persoonlijke zorg heel belangrijk. Daar is directe bereikbaarheid van de verloskundige naar mijn mening een groot onderdeel van. Het kan echter zeer storend werken als je tijdens een bevalling of een consult meerdere malen “gestoord” wordt door de telefoon, zeker als deze belletjes geen spoed zijn. Maar omdat je niet weet of het belletje spoed is, moet je de telefoon altijd aannemen. De oplossing van mt-pd is voor bovenstaand probleem ideaal. Je bent altijd direct bereikbaar, mensen krijgen direct de verloskundige aan de telefoon, geen assistente (hier hechten cliënten veel waarde aan), maar wanneer het niet uit komt kan de telefoon door een simpele doorschakel optie even op “stil” gezet worden. Wanneer de telefoon dan gaat weet je dat je op moet nemen, want het is spoed. Door de uitleg van het bandje en omdat je anders altijd bereikbaar bent hebben mensen begrip voor de situatie en bellen, indien het geen spoed is, op een later moment terug of spreken een bericht in.”

Mocht je hier belangstelling voor hebben mail dan naar sales@mt-pd.nl We nemen dan geheel vrijblijvend contact met jullie op.